04 juli 2023

WijCK: 12 appartementen in aanmerking voor NHG!

In WijCK kun je een energiezuinig appartement kopen die onder de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) kostengrens valt. Daar zijn we trots op! Een hypotheek afsluiten met NHG-garantie geeft je namelijk diverse voordelen. In combinatie met een energiezuinige woning wordt jouw nieuwe woning in WijCK “meer haalbaar” en “beter betaalbaar”.

WijCK: 12 appartementen in aanmerking voor NHG!

De voordelen van NHG voor jou

Sluit je een hypotheek af? Dan ga je voor lange tijd een verbintenis aan met een hypotheekbank. Indien je persoonlijke situatie verandert, kan het echter voorkomen dat je de hypotheeklasten niet meer kunt betalen en gedwongen bent je huis te verkopen. Indien de opbrengst van je huis minder oplevert dan je hypotheek, blijft er een restschuld over. Voor dit soort situaties bestaat de Nationale Hypotheek Garantie. Wanneer je een hypotheek afsluit met NHG (koopsom maximaal € 405.000 v.o.n.), staat Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen garant voor de terugbetaling van je hypotheeklasten. Deze zekerheid waarderen hypotheekverstrekkers vaak met een lagere hypotheekrente voor jou als koper.

Dat resulteert o.a. in “meer haalbaar” en “beter betaalbaar”. 

“Meer haalbaar” in WijCK voor jou op een rij:

  • Met NHG heb je recht op een lagere hypotheekrente en dan kun je meer lenen;
  • Appartement met bnr 38 (49 m²) komt naast NHG als enige in aanmerking voor de starterslening van de gemeente. 
  • Indien je al over een hypotheek beschikt met een aantrekkelijkere rente dan de huidige marktrente, kun je die bijna altijd ‘meenemen’. Handig!

“Beter betaalbaar” in WijCK voor jou op een rij:

  • Een hypotheek met NHG geeft je een lagere maandlast door een lagere hypotheekrente;
  • Over een starterslening betaal je géén rente en aflossing totdat je inkomen toereikend is;
  • Bij een energiezuinige woning bespaar je fors op je energierekening. 

Een rekenvoorbeeld

We geven je graag een rekenvoorbeeld voor één van onze appartementen met een NHG hypotheek.

Benodigd bruto jaarinkomen:

€ 79.500,-*

Maandlast hypotheek (€ 399.500,-): € 1.470,- netto.*

* op basis van rentetarieven en voorwaarden d.d. 20-03-2023. Berekend exclusief inbreng van eigen vermogen of overwaarde.

Wil je weten of je deze woning kunt betalen?

Oriëntatiegesprekken of adviesgesprekken met NEXTHome zijn kosteloos en vrijblijvend. Voor een afspraak met de financiële coaches van NEXTHome ben je altijd welkom op het kantoor in Oud-Beijerland, maar uiteraard behoort een bel- of digitale afspraak ook tot de mogelijkheden. Bel/mail gerust. De financiële coaches denken graag met je mee.

NEXTHome

NEXTHome

Financiële coaches