HET PLAN

WijCK wordt een levendige en groene buurt. Een beetje stads en tegelijkertijd dorps. Groot genoeg voor gezellige levendigheid op straat. Klein genoeg om bekenden tegen te komen. In WijCK voel je je thuis!

Een plan dat verbindt

Er komen circa 330 koop- en huurwoningen verdeeld over vier woongebouwen. Van groot tot klein, voor jong tot oud, singles, stellen en families en in verschillende prijsklassen. Comfortabel en energiezuinig. Ontmoeten staat in WijCK centraal. Op het plein, in de koffiebar, op het multicourt of in een van de binnentuinen. Allerlei voorzieningen én de metrohalte Pijnacker-Zuid vind je om de hoek. De bouw van WijCK start eind 2023.

Kom elkaar tegen

Al van ver te herkennen aan de WijCKmus van Street Art Frankey nodigt het centrale plein van WijCK bewoners en metroreizigers uit voor een bezoek. Hier vind je bijvoorbeeld een gezellige koffiebar, een bloemist, het pakketpunt en het multicourt. In de buitenlucht zijn voldoende zitplekjes om even bij te komen van een wandeling, te genieten van spelende kinderen of voor een praatje met de buurman.

Kom elkaar tegen

Fase 1: verkoop in volle gang

WijCK wordt in verschillende fases verkocht, gebouwd en verhuurd. Fase 1 is gestart met de verkoop van 28 woningen verdeeld over acht verdiepingen. Het aanbod varieert met 2-, 3- en 4-kamer appartementen tussen de 49 m² en 140 m² en vier maisonnette woningen van circa 77 m². De prijzen variëren van € 275.000 v.o.n. tot en met € 725.000 v.o.n. We zijn enorm verheugd dat maar liefst 12 appartementen in aanmerking komen voor een NHG-hypotheek. Daar zijn we trots op! Een hypotheek afsluiten met NHG-garantie geeft je namelijk diverse voordelen. In combinatie met een energiezuinige woning wordt jouw nieuwe woning in WijCK “meer haalbaar” en “beter betaalbaar”. In de volgende fase worden er meer appartementen en grondgebonden woningen gebouwd.

Bekijk het actuele woningaanbod
Fase 1: verkoop in volle gang

Sport en spel

Het multicourt van WijCK biedt lekker veel ruimte voor kinderen om buiten te spelen en voor bewoners om te sporten. Een potje voetbal, basketball of fitness, het kan hier allemaal. Toekijken en aanmoedigen kan ook, en wel vanaf de grote tribune. Het multicourt is ook de plek waar buurtbewoners leuke activiteiten kunnen organiseren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een filmavond, etentje of pubquiz?

Sport en spel

Autovrije straten

Parkeren doen bewoners, bezoekers en P&R-reizigers in de parkeerhub. Hier zijn voorzieningen om auto’s op te laden en je kunt er terecht voor een deel(bak)fiets, -scooter of -auto. Handig voor iedereen die in de omgeving woont of werkt. In de wijk zelf kom je dan ook maar weinig auto’s tegen. Zo blijft er genoeg ruimte over voor groen en ontmoeting. Naast parkeervoorzieningen biedt de hub ook diverse andere collectieve functies waar mensen samenkomen, zoals een koffiebar, een multicourt, een fietsenstalling en een pakketophaaldienst. Dit draagt bij aan het bevorderen van het collectieve gevoel dat WijCK vertegenwoordigt, waardoor de hub een belangrijke katalysator wordt.

Dakterras met dakkas

De "Wij" in WijCK weerspiegelt het gevoel van saamhorigheid dat we willen stimuleren. Door samen te delen en te participeren, zorgen we ervoor dat iedereen erbij hoort. We laten de dorpskwaliteiten van Pijnacker, met name de zorg voor elkaar, ook tot uiting komen in WijCK. Dit realiseren we niet alleen op het niveau van de wijk, met openbare ruimtes als ontmoetingsplekken, maar ook op het niveau van de gebouwen zelf. Bewoners kunnen elkaar ontmoeten in en rondom de binnentuinen én op het dakterras met dakkas. Hoe geweldig is dat? Het is een ontmoetingsplek waar buren elkaar kunnen ontmoeten, vriendschappen kunnen smeden en samen kunnen genieten van de voordelen van tuinieren. Het is een plek waar mensen hun groene vingers kunnen laten wapperen, waar ze samen kunnen experimenteren met verschillende gewassen en waar ze hun eigen voedsel kunnen verbouwen. Geen groene vingers of even behoeft om alleen te zijn? Dat kan natuurlijk ook. Zoek een fijn plekje en lees een boek. Niets moet, alles mag. Het dakterras biedt een unieke ervaring die de bewoners van het gebouw verbindt, de zintuigen prikkelt en de schoonheid van de natuur naar grote hoogten brengt.

Dakterras met dakkas

Groen, groener, groenst

Dichtbij WijCK ligt de Groenzoom; een prachtig weide-, plassen- en slotengebied met mooie wandelpaden. De inheemse plantensoorten uit de Groenzoom vind je straks terug in de tuinen, op het plein en in de straten van WijCK. Op de groen begroeide daken, in de nestkasten en ingebouwde bloembakken vinden verschillende dieren, vogels en insecten hun thuis.   

Duurzaam wonen

In plaats van gas, hebben de woningen een Warmte Koude Opslag (WKO). Warm in de winter en koel in de zomer. Zo heb je altijd een fijn binnenklimlaat. Driedubbel glas en slimme installaties zorgen voor een lage energierekening.

Wijck Website Elementen 16

Een woning voor iedereen

WijCK bestaat uit circa 330 woningen verdeeld over vier woongebouwen, met zowel koop- als sociale en middenhuur-woningen van circa 50 tot circa 150 m2. Geschikt voor jong, oud, gezin, stel, single en starter. Voor mensen met meer en minder budget. We bouwen startershuurwoningen en sociale huurwoningen, grondgebonden woningen en maisonnettes, levensloopbestendige woningen voor ouderen die elkaar ontmoeten op de brede galerijen, en luxe penthouses. Het woningaanbod bestaat uit een mix van 40% sociaal, 37% middelduur en 23% hoger segment. 

Planning

01

Sneak preview

Langzaam maar zeker vullen we de website met meer informatie en beelden van WijCK. Nieuwsgierig en op de hoogte blijven? Maak een persoonlijk account aan, vul je woonwensen in en blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
02

Start oriëntatiefase

De oriëntatiefase is in volle gang. Als je je hebt aangemeld, heb je hier automatisch bericht gekregen. Tijdens deze fase vind je de interactieve kaart met alle woningen op de website en kun je je woningvoorkeur doorgeven. Wil je weten of je de woning kunt betalen? Dat begrijpen wij. Daarom staan de Financiële Coaches van NEXTHome, hypotheekpartner van Dura Vermeer, voor je klaar om je hierbij te helpen. Dit is geheel vrijblijvend. Is de woning voor jou haalbaar en betaalbaar, dan krijg je voorrang bij de toewijzing.
03

Start verkoop

Huidige fase

De verkoop is in volle gang.
04

Start bouw

Naar verwachting start de bouw aan het eind van 2023.
05

Start verhuur

Nader te bepalen. De verhuur verloopt niet via Dura Vermeer, maar via Bouwinvest Healthcare Fund (midden en vrije sector huur) en De Goede Woning Zoetermeer (sociale huur).
06

Oplevering

De oplevering vindt naar verwachting eind 2025 plaats.

Wordt Onze WijCK ook Jouw WijCK?

Aanmelden