MEEST GESTELDE VRAGEN

Bekijk hier de meest gestelde vragen over WijCK.

Hoe blijf ik geïnformeerd?

Maak een persoonlijk account aan op de website om op de hoogte te blijven van alle laatste ontwikkelingen rondom WijCK.

Waarom heb ik een account nodig?

Wanneer je belangstelling hebt in een woning in WijCK, is het verstandig een persoonlijk account aan te maken via de website. Zo wordt je als eerste op de hoogte gebracht van updates en laatste ontwikkelingen. Op een later moment is het mogelijk om je in te schrijven op een koopwoning via je persoonlijke account, of om je interesse voor een huurwoning kenbaar te maken.

Waar ligt WijCK?

WijCK ligt in Pijnacker, pal aan metrostation Pijnacker Zuid. WijCK grenst aan de Klapwijkseweg en de Hofpleintunnel. Het winkelcentrum Keijzershof ligt op loopafstand evenals het natuur en recreatiegebied de Groenzoom. Via de metrolijn zijn de steden Den Haag en Rotterdam heel goed bereikbaar.

Zijn de woningen voor de verhuur of de koop?

WijCK bestaat uit een heel divers woningprogramma met: sociale huurwoningen, bereikbare huur- en koopwoningen, en vrije sector huur- en koopwoningen.

Wat voor type woningen komen er?

WijCK bestaat uit een heel divers woningprogramma met onder andere: appartementen, eengezinswoningen, maisonnettes en stadswoningen.

Kan ik mijzelf inschrijven op een woning?

Inschrijven op woningen is nu nog niet mogelijk. Het is wel mogelijk om je interesse voor een woning kenbaar te maken door het aanmaken van een persoonlijk account op de website.

Wanneer start de bouw?

Op dit moment is een prognose van de planning nog lastig af te geven. Wij verwachten eind 2023 te kunnen starten met de bouw van de eerste fase. Dit is nadrukkelijk een prognose, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Wanneer is de oplevering?

Op dit moment is een prognose van de planning nog lastig af te geven. Wij verwachten in 2025 de eerste fase op te leveren. Dit is nadrukkelijk een prognose, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Hoe is duurzaamheid meegenomen in dit plan?

Duurzaamheid staat centraal binnen WijCK. Energieopwekking zal plaatsvinden via duurzame WKO-bronnen (warmte koude opslag). De flora en fauna is bovendien afgestemd op de diverse, inheemse soorten uit de Groenzoom, waarmee het de biodiversiteit verrijkt. Binnen het ontwerp is daarnaast veel aandacht voor hittestress en klimaatadaptatie. 

Is er een gasaansluiting aanwezig?

De woningen in WijCK zullen duurzaam en gasloos uitgevoerd worden. Er is dus geen gasaansluiting aanwezig.

Hoe wordt parkeren meegenomen in het plan?

Toekomstige bewoners huren verplicht een (zwerf)parkeerplaats in de nabijgelegen parkeerhub. Door deze verplichting verkleinen we de kans dat bewoners in omliggende wijken gaan parkeren. Er is ook een mogelijkheid om parkeerplaatsen bij te huren. De gemeente Pijnacker-Nootdorp zal monitoren of de parkeerdruk in omliggende wijken niet te veel toeneemt.

Hoe wordt het onderhoud in de binnentuinen geregeld?

De binnentuinen zullen worden onderhouden door de VVE’s van de betreffende blokken in WijCK. In de avond zullen de binnentuinen daarnaast afsluitbaar zijn.

Wat komt er op het centrale plein?

Het centrale plein wordt de ontmoetingsplek van de wijk, waar buitenleven en ontmoeten centraal staan. Op deze plek zal (dag)horeca worden gesitueerd met een terras en andere kleine commerciële voorzieningen. Daarnaast komt hier de entree van de parkeergarage, de entree van de fietsenstalling, een multicourt met een basketbalveld of voetbaldveld en andere sportvoorzieningen.  

Is er ruimte voor ondernemers in het gebied?

Er wordt zeker ruimte geboden aan ondernemers in het gebied. Er komen verschillende commerciële ruimtes op het centrale plein. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie.