18 juli 2024

Alles wat je wilt weten over de parkeerhub van WijCK

De parkeerhub van WijCK is de plek voor bewoners, bezoekers en P&R-reizigers om te parkeren. Met voorzieningen zoals laadpalen voor auto’s en de mogelijkheid om deel(bak)fietsen, -scooters of -auto’s te gebruiken, biedt de hub tal van voordelen voor iedereen die in de omgeving woont of werkt. Dankzij deze hub zie je in WijCK zelf nauwelijks auto’s, wat zorgt voor meer ruimte voor groen en ontmoeting. Daarnaast zijn er in de hub diverse collectieve functies zoals een multicourt en een pakketophaaldienst. We vertellen je er graag meer over.

Alles wat je wilt weten over de parkeerhub van WijCK

Een parkeerplaats voor iedereen

Bewoners van de koopwoningen huren verplicht één zwerfparkeerplaats in de parkeerhub. Dit is geen vaste plek. In de koopsom is de abonnementsprijs voor de eerste twee jaar (na oplevering) inbegrepen. De kostenindicatie voor een abonnement in de parkeergarage is circa € 83,- per maand (prijspeil 2024). P&R-gebruikers kunnen op vertoon van hun OV-ticket ook gebruik maken van de parkeerhub. Met ruim 300 parkeerplaatsen is er voldoende ruimte voor zowel bewoners als metroreizigers. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat er bij thuiskomst geen parkeerplek beschikbaar is. Door op deze manier de parkeerhub vorm te geven profiteren we maximaal van dubbelgebruik en beperken we de parkeerdruk in de omliggende wijken.

Een parkeerplaats voor iedereen

Centraal ontmoetingspunt

De parkeerhub is meer dan alleen een plek om je (elektrische)auto te stallen. Het is een ontmoetingspunt met een pakketophaaldienst waar je gemakkelijk je bestellingen kunt oppikken. Daarnaast is er ruimte voor kleinschalige horeca in de plint en bevindt zich op het dak een multicourt: een multifunctionele plek voor sport en spel. De hub ligt aan het centrale plein waar de hele dag door mensen langslopen op weg naar het station of op weg naar huis, wat zorgt voor veel ‘ogen op straat’. Goede verlichting en duidelijke huisregels dragen bij aan de veiligheid en voorkomen overlast voor zowel gebruikers als omwonenden. Samen met de gemeente zorgen we voor een prettige leefomgeving voor iedereen.

Centraal ontmoetingspunt

Wonen aan een sfeervolle tussenstraat

Dankzij de parkeerhub ontstaat er tussen de hub en woongebouw 2B een knusse tussenstraat, autovrij en sfeervol ingericht met veel groen. Met ruim 12 meter tussen de parkeerhub en het woongebouw ervaar je vanuit de woningen en vanaf het balkon veel licht en ruimte. Auto’s rijden de parkeerhub in via de rotonde aan de Parklaan / Klapwijkseweg, zodat bewoners hier geen overlast van ondervinden. Voetgangers betreden de hub via de ingang aan deze tussenstraat.

Wonen aan een sfeervolle tussenstraat

Vragen?

Ontdek alle informatie over de woningen en vind antwoorden op de meest gestelde vragen op deze website en in je persoonlijke accountomgeving. Heb je een andere vraag? Neem gerust contact op met De Makelaars. Ze staan klaar om je te helpen.

De Makelaars Rotterdam

De Makelaars Rotterdam

Verkoopteam